Margot koule

Recepty, Cukroví

Suroviny

Těsto:
400 g polohrubé mouky
100 g cukru
1 vanilkový cukr
250 ml smetany ke šlehání
2 vejce
prášek do pečiva
2 PL mléka
2PL oleje
---------
4 margotky (já měla 2 klasické, Artemis a Duo)
2 červené kaštany
oříšková čokoláda
hořká čokoláda
cca 4 lžíce kokosového oleje
rum podle chuti
mascarpone - vanička

Postup přípravy receptu

  1. Ze surovin na těsto a jedné nastrouhané margotky uděláme těsto. Pekla jsem v kulaté dortové formě s pečícím papírem na cca 180 stupňů asi 30 min. Těsto má celkem zvláštní konzistenci, tak se toho nezalekněte a do formy mu pomozte...

  2. Po upečení necháme úplně vychladnout. Těsto pak do mísy nadrolíme, nastrouháme zbylé margotky a kaštany, přidáme mascarpone a mícháme ideálně ručně, dokud nevznikne nelepivá hmota. Podle chuti přidáme i rum.

  3. Ve vodní lázni rozpustíme oříškovou i hořkou čokoládu s kokosovým olejem a následně tam kuličky z těsta máčíme. Dáme je na talíř tak, se aby se vzájemně nedotýkaly a do ledničky alespoň na 30 min. Pak můžeme dávat do košíčků a servírovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!