Portugalské maso
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 vykostěná kuřecí stehna
- 4 zrnka celého pepře
- 3 hřebíčky
- 1 malá lžička oregana
- 1 malá lžička mleté skořice
- 1 až 2 cibule dle velikosti tence nakrájené
- 2 rajčata nakrájená na půlměsíčky
- 1 středně velkou mrkev hrubě nastrouhaná
- 1 velké nebo 2 menší jablka nakrájená na plátky (12 dílků)
- 10 oliv rozpůlených
- 3 PL slunečnicového oleje
- 150 ml červeného vína
- sůl
- 1/3 kostky slepičího bujónu
Postup Portugalské maso
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kousky (širší nudličky), osolíme a dáme do větší mísy. Zalijeme vínem s kořením a necháme minimálně 1,5 hodiny marinovat.
Pak k masu přidáme ostatní nakrájené přísady, dobře promícháme a dáme do zapékací mísy (pekáče), zalijeme olejem.
Dáme do středně vyhřáté trouby ze začátku přikryté alobalem. V průběhu pečení alobal sundáme a necháme péci do změknutí masa. Podávala jsem s rýží.