Portugalské maso

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 vykostěná kuřecí stehna
4 zrnka celého pepře
3 hřebíčky
1 malá lžička oregana
1 malá lžička mleté skořice
1 až 2 cibule dle velikosti tence nakrájené
2 rajčata nakrájená na půlměsíčky
1 středně velkou mrkev hrubě nastrouhaná
1 velké nebo 2 menší jablka nakrájená na plátky (12 dílků)
10 oliv rozpůlených
3 PL slunečnicového oleje
150 ml červeného vína
sůl
1/3 kostky slepičího bujónu

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kousky (širší nudličky), osolíme a dáme do větší mísy. Zalijeme vínem s kořením a necháme minimálně 1,5 hodiny marinovat.

  2. Pak k masu přidáme ostatní nakrájené přísady, dobře promícháme a dáme do zapékací mísy (pekáče), zalijeme olejem.

  3. Dáme do středně vyhřáté trouby ze začátku přikryté alobalem. V průběhu pečení alobal sundáme a necháme péci do změknutí masa. Podávala jsem s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!