Uzené maso v hlávkovém zelí

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1/2 hlávky zelí
1/2 kg uzeného masa
1 cibule
1 cm kousek sádla
lžička sladké papriky
5 kuliček nového koření
5 kuliček pepře
2 ks bobkového listu
drcený kmín
sůl
hladká mouka
voda

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci rozpustíme sádlo, přidáme cibuli, necháme osmažit lehce do růžova, přidáme sladkou papriku, promícháme a nasypeme nakrájené hlávkové zelí, chvíli opékáme, osolíme a podlijeme vodou.

  2. Přidáme nové koření, pepř, bobkový list a drcený kmín. Přikryjeme a necháme 10 min podusit, poté přidáme na kostky nakrájené uzené maso a zase necháme 10 min povařit.

  3. Zahustíme záklechtkou (voda s moukou) a dobře provaříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!