Uzené maso v hlávkovém zelí
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1/2 hlávky zelí
- 1/2 kg uzeného masa
- 1 cibule
- 1 cm kousek sádla
- lžička sladké papriky
- 5 kuliček nového koření
- 5 kuliček pepře
- 2 ks bobkového listu
- drcený kmín
- sůl
- hladká mouka
- voda
Postup Uzené maso v hlávkovém zelí
Postup přípravy receptu
-
V hrnci rozpustíme sádlo, přidáme cibuli, necháme osmažit lehce do růžova, přidáme sladkou papriku, promícháme a nasypeme nakrájené hlávkové zelí, chvíli opékáme, osolíme a podlijeme vodou.
Přidáme nové koření, pepř, bobkový list a drcený kmín. Přikryjeme a necháme 10 min podusit, poté přidáme na kostky nakrájené uzené maso a zase necháme 10 min povařit.
Zahustíme záklechtkou (voda s moukou) a dobře provaříme.