Játrová paštika na pomerančích
Recepty, PomazánkySuroviny
- 500 g drůbežích jater
- 1 lžíce kachního sádla
- 1 červená cibule
- 1 pomeranč
- 2 stroužky česneku
- 1 panák brandy nebo pomerančového likéru
- 4-5 snítek tymiánu
- sůl
- pepř
Postup Játrová paštika na pomerančích
Postup přípravy receptu
-
Játra opláchneme pod studenou vodou, necháme důkladně okapat a očistíme od blan.
Cibulku pokrájíme nadrobno a dáme restovat na rozpuštěné sádlo. Jakmile zesklovatí, přidáme játra a necháme zatáhnout.
Poté přidáme kůru a šťávu z pomeranče, rozdrcené stroužky česneku a čerstvý tymián. To vše zalijeme panákem brandy nebo likéru a necháme 10-15min restovat, dokud se nevypaří alkohol i šťáva.
Poté už jen stačí nechat vychladnout, důkladně rozmixovat, rozdělit do mističek (nejlépe silikonových kvůli vyklopení) a dát ztuhnout do lednice. Při servírování můžete přidat opražená dýňová semínka.
Tato paštika je hodně pevná, takže je spíše na krájení, ale pokud ji chcete mazlavější, tak po mixování opatrně nařeďte rostlinnou smetanou. Nebo nenechte při restování vypařit veškerou tekutinu.