Masové kuličky v Bolognese omáčce
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- Masové kuličky:
- 400 g mletého vepřového masa
- 2 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- tymián
- petrželka
- 1 vejce
- slunečnicový olej
- Omáčka:
- 250 ml vývaru
- 1 cibule
- 2-3 stroužky česneku
- Bolognese omáčka
- 2 lžíce ostrého kečupu
- slunečnicový olej
- pepř
- sůl
Postup Masové kuličky v Bolognese omáčce
Postup přípravy receptu
-
Příprava masových kuliček: česnek prolisujeme, maso smícháme s pepřem, tymiánem, petrželkou, solí, vajíčkem. Vypracujeme tužší hmotu, ze které tvoříme v ruce malé kuličky. Na rozehřátém oleji pak kuličky rychle opečeme dohněda.
Příprava omáčky: cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a česnek dozlatova, přidáme Bolognese omáčku, vývar kečup, pepř a sůl a chvíli za neustálého míchání vaříme.
Poté do směsi přidáme opečené masové kuličky a pod pokličkou dusíme asi 15-20 minut.
Špagety uvaříme podle návodu na obalu. Uvařené scedíme, promícháme s omáčkou. Nakonec na každou porci špaget narovnáme masové kuličky a posypeme nastrouhaným parmazánem dle chuti.