Kuřecí steak Istrie s nektarinkami

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kuřecí prsíčka
1 - 2 šťavnaté měkké nektarinky
4 - 6 plátků sýra typu ementál (Krolewski) nebo gouda
sklenka bílého vína (výraznější, polosladké)
máslo
olivový olej
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Prsíčka nakrájíme na porce a zlehka naklepeme. Osolíme, opepříme.

  2. Opečeme po obou stranách do hněda na troše oleje a kousku másla.

  3. Pak rozložíme na povrch steaků nektarinky, nakrájené na půlměsíčky, přikryjeme plátky sýra, podlijeme trochou vína a necháme pod přiklopenou poklicí na mírném ohni dojít. Podáváme například s plátky pečených brambor, ale stačí i dobré vařené.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!