Kuřecí steak Istrie s nektarinkami
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 kuřecí prsíčka
- 1 - 2 šťavnaté měkké nektarinky
- 4 - 6 plátků sýra typu ementál (Krolewski) nebo gouda
- sklenka bílého vína (výraznější, polosladké)
- máslo
- olivový olej
- pepř
- sůl
Postup Kuřecí steak Istrie s nektarinkami
Postup přípravy receptu
-
Prsíčka nakrájíme na porce a zlehka naklepeme. Osolíme, opepříme.
Opečeme po obou stranách do hněda na troše oleje a kousku másla.
Pak rozložíme na povrch steaků nektarinky, nakrájené na půlměsíčky, přikryjeme plátky sýra, podlijeme trochou vína a necháme pod přiklopenou poklicí na mírném ohni dojít. Podáváme například s plátky pečených brambor, ale stačí i dobré vařené.