Červenořepná buchta s chutí jahody
Recepty, MoučníkySuroviny
- 300g syrové červené řepy (1 malá nebo půlka větší)
- 3 vejce
- 1 hrnek (=250ml) polohrubé mouky
- 1 hrnek krystalového cukru
- 1/2 hrnku oleje
- 1 sáček jahodového pudinkového prášku
- 1 lžíce jahodové marmelády
- 1/2 balíčku kypřícího prášku do pečiva
- 2 lžičky kakaa
- špetka soli
- tuk
- strouhanka na vymazání a vysypání plechu
Postup Červenořepná buchta s chutí jahody
Postup přípravy receptu
-
Celá vajíčka řádně vyšleháme s cukrem a špetkou soli, poté zašleháme olej a marmeládu.
Řepu škrabkou oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle a přidáme k vyšlehané hmotě. Vařečkou promícháme.
Mouku smícháme s pudinkovým práškem a práškem do pečiva a vmícháme do těstíčka.
Plech si prsty vytřeme tukem a vysypeme strouhankou. Vlijeme do něj 2/3 těsta, poslední třetinu obarvíme kakaem a pocákáme jí světlé těsto.
Vložíme do vyhřáté trouby na 175°C a pečeme přibližně 35 minut. Zkoušíme špejlí, zda už se na ni těsto nelepí.