Chilli con zeleninka
Recepty, LuštěninySuroviny
- 2 střední cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 střední pórek
- 1 červená chilli paprička
- 2 PL rajčatového pyré
- 250 g čočky (hnědé nebo zelené)
- 250 g červené čočky
- 800 g sterilovaných červených fazolí
- 800 g rajčat čerstvých nebo sterilovaných
- 1,2 l vývaru
- koření: (uvádí všeho 2 PL, ale je to až dost, takže raději nejdřív méně, případně dochutit)
- 2 pl mletý římský kmín
- 2 pl mletý koriandr
- 2 pl uzená paprika
- 2 pl sušené oregáno
- 1 KL skořice nebo půl svitku
- muškátový oříšek
- čerstvě mletý pepř
- sůl
Postup Chilli con zeleninka
Postup přípravy receptu
-
Nadrobno nakrájíme cibuli, česnek, pórek a chilli papričku.
Nejprve osmažíme cibuli s pórkem a pak přihodíme chilli papričku s česnekem. Přidejte koření, bylinky, rajčatové pyré a podlijte vývarem.
Vmíchejte obě čočky, rajčata, osolte a opepřete.
Uveďte do varu a vařte na mírném ohni. Občas dolijte podle potřeby vývar. Červená čočka se rozvaří a vše nám krásně zahustí.
Když je čočka měkká, přidáme okapané fazole, prohřejeme a dochutíme.
Pokud byste měli rajčata dost kyselá, můžete malinko přisladit špetkou cukru. V knize se píše jako příloha buď rýže nebo pečené brambory ve slupce, posypané koriandrem, s dílky limetky a zakysanou smetanou.