Kuřecí křídla v pivní marinádě, nové brambory s hermelínovo - rajčatovým dipem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 800 g kuřecích křídel
- Marináda:
- 200 ml černého piva (Kozel)
- 4 stroužky česneku
- 100 ml sójové omáčky
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce třtinového cukru
- čerstvě drcený pepř
- Dip:
- 100 g Hermelínu
- 100 g majonézy
- 1 jarní cibulka (bílá část)
- 2 keříčková rajčata
- šťáva z 1/2 citronu
- 5 lístků čerstvé bazalky
- 1 lžíce olivového oleje
- čerstvě drcený pepř
- sůl dle chuti
Postup Kuřecí křídla v pivní marinádě, nové brambory s hermelínovo - rajčatovým dipem
Postup přípravy receptu
-
Česnek nožem naplocho rozmáčkneme a nadrobno nasekáme. Všechny ingredience na marinádu, včetně česneku, prošleháme v misce.
Maso zlehka osolíme (sójová omáčka je slaná dost) a vložíme do marinády. V chladu marinujeme nejméně 2 hodiny, ideálně přes noc.
Křídla z marinády vyjmeme a uložíme do olejem lehce vytřeného pekáčku. Podlijeme trochou marinády a přiklopené pečeme v troubě na 200°C 30 minut. Poté odklopíme, teplotu snížíme na 180°C a pečeme dalších cca 30 minut. Během pečení potíráme marinádou. Zbylou marinádu uchováme v lednici na další použití.
Rané (nové) brambory (vybereme malé), pořádně vydrbeme kartáčkem a v celku vaříme v hodně osolené vodě doměkka. Pak každou bramboru dvěma vidličkami rozpůlíme a doprostřed brambory dáme lžičku dipu.