Kuřecí křídla v pivní marinádě, nové brambory s hermelínovo - rajčatovým dipem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

800 g kuřecích křídel
Marináda:
200 ml černého piva (Kozel)
4 stroužky česneku
100 ml sójové omáčky
1 lžíce olivového oleje
2 lžíce třtinového cukru
čerstvě drcený pepř
Dip:
100 g Hermelínu
100 g majonézy
1 jarní cibulka (bílá část)
2 keříčková rajčata
šťáva z 1/2 citronu
5 lístků čerstvé bazalky
1 lžíce olivového oleje
čerstvě drcený pepř
sůl dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Česnek nožem naplocho rozmáčkneme a nadrobno nasekáme. Všechny ingredience na marinádu, včetně česneku, prošleháme v misce.

  2. Maso zlehka osolíme (sójová omáčka je slaná dost) a vložíme do marinády. V chladu marinujeme nejméně 2 hodiny, ideálně přes noc.

  3. Křídla z marinády vyjmeme a uložíme do olejem lehce vytřeného pekáčku. Podlijeme trochou marinády a přiklopené pečeme v troubě na 200°C 30 minut. Poté odklopíme, teplotu snížíme na 180°C a pečeme dalších cca 30 minut. Během pečení potíráme marinádou. Zbylou marinádu uchováme v lednici na další použití.

  4. Rané (nové) brambory (vybereme malé), pořádně vydrbeme kartáčkem a v celku vaříme v hodně osolené vodě doměkka. Pak každou bramboru dvěma vidličkami rozpůlíme a doprostřed brambory dáme lžičku dipu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!