Vigna čínská (lusky) na oleji a rajčatech
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1/2 kg (očištěných lusků Vigny čínské) černooké fazolky
- 7 pevnych zralých rajčat
- 1 větší cibule
- 300 ml zeleninového bujónu nebo masového vývaru
- čersté bylinky:
- bazalka
- oregano
- olivový olej
- drcený pepř
- mořská sůl
Postup Vigna čínská (lusky) na oleji a rajčatech
Postup přípravy receptu
-
Na olivovém oleji zesklovatíme pokrájenou cibuli, přidáme na kousky pokrájené lusky a chvilku restujeme. Poté přisypeme na kostičky pokrájená spařená a oloupaná rajčata.
Podlijeme vývarem, osolíme, opepříme a pod pokličkou dusíme do měkka. Nakonec posypeme posekanými bylinkami, použila jsem hladkolistou petržel.