Čína wok s jasmínovou rýží

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

5 kusů kuřecích prsou
1 červená paprika
1 zelená paprika
1 žlutá paprika
rajský protlak
sladká chili omáčka
kousek pórku
zelená nať s cibulky
cherry rajčátka
bramborový škrob
trochu teplé vody
sůl
pepř
bonduelle kukuřice a fazole (malá konzerva)

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostičky. Osolíme a opepříme. Dáme ho do rozpálené pánve a restujeme.

  2. Mezitím nakrájíme papriky na kostičky, rajčátka na půlky, pórek na kolečka a nať z cibulky.

  3. Do masa, které jsme osmažili, přidáme zeleninu a kukuřici s fazolemi. Přidáme trochu vody a necháme podusit, dokud zelenina s masem nezměkne.

  4. Když jsou maso a zelenina měkké, přidáme protlak, aby se směs na čínu zabarvila. Můžeme ještě přidat podle potřeby trochu vody. Necháme trochu povařit. Dochutíme sladkou chilli omáčkou, v případě potřeby přidáme pepř. Nakonec přidám bramborový škrob, mícháme aby nam nevznikly hrudky, tím se nám vše zahustí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!