Wok seitan po rajsku podávaný s pečenou zeleninou

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

Zelenina:
2 brambory
1/2 dýně hokaidó
1 jarní cibulka
1 stroužek česneku
olivový olej
sůl, pepř
tymián
Seitan:
olivový olej
100 g seitanu
sůl
provensálké koření
2 lžičky rajčatové passaty
2 lžičky sezamového semínka
směs wok zeleniny (např. kukuřice, zelené fazolky, zelí, pórek, paprika)

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve připravíme zeleninu. Oškrábané brambory nakrájíme na drobno a přendáme na plech vyložený pečícím papírem, dýni vydlabeme a nasekáme na menší kostičky. Jarní cibulku i s natí a česnek nasekáme na drobno a vše přidáme k bramborám. Zakápneme asi třemi lžícemi olivového oleje, osolíme, opepříme a posypeme tymiánem. Vše důkladně promícháme, zakryjeme alobalem a dáme péct do trouby předehřáté na 200°C na 40-50 minut. Během pečení asi 2x promícháme, posledních 10 minut pečeme odkryté, abychom získali zlatavou kůrčičku.

  2. Seitan nakrájíme na nudličky, osolíme, přidáme provensálské koření a rajčatovou passatu a vše spolu promícháme, odložíme stranou. Rozpálíme wok pánev s trochou olivového oleje a prudce na ní orestujeme směs připravené na drobno nakrájené wok zeleniny, mícháme (prohazujeme), aby se nám zelenina nepřipálila. Orestovanou zeleninu na chvíli odložíme do misky stranou.

  3. Do pánve vložíme ochucený seitan a chvíli ho smažíme ze všech stran do zrůžovění, po 2-3 minutách k němu přidáme sezamové semínka. Obalíme v nich seitan a ještě chvíli restujeme. Nakonec znovu přidáme orestovanou zeleninu a vše prohřejeme. Podáváme s připravenou pečenou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!