Kyselé kuřecí nožky

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 spodní kuřecí stehna
šťávu z 1 citronu
sůl
2 menší cibule nebo 1 velká
olivový olej
jablko
bylinkové koření na kuře nebo grilovací koření
1 rajče
sýr TOFU
sójová omáčka
sušené houby
Příloha:
kořeněnná rýže nebo šťouchané brambory

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli si nakrájíme na kolečka a vložíme do zapékací mísy.

  2. Sušené houby zalejeme vodou a asi minutu ohříváme v mikrovlnce. Pak je položíme na cibuli.

  3. Stehna si omyjeme osolíme a taktéž položíme do zapékací mísy.

  4. V misce si připravíme marinádu: půl jablka bez slupky rozdrtíme kuchyńským robotem a smícháme s pěti lžičkami koření, dvěma lžičkami oleje, třemi lžícemi sójové omáčky, a dvěma lžícemi vody z hub. Nejhustší část marinády (jablka)lžičkou připlácáme na stehna a zbytkem maso podlejeme. pečeme na 180°C asi 30 minut (dokud maso nebude měkké). Chvilku před koncem pečení si na maso položíme kolečka rajčete a posypeme sýrem.

  5. Rýži si připravíme podle návodu na obalu, a při vaření do ní přidáme dvě lžíce vegety a hrst mražené kukuřice. Brambory uvaříme jako obvikle, prošťoucháme a přimícháme si do nich osmaženou slaninu s cibulí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!