Kynuté řezy s ovocem
Recepty, MoučníkySuroviny
- 300 g hladké mouky
- 25 g droždí
- 60 g krupicového cukru
- 150 ml mléka
- sůl
- vejce
- 80 g másla
- Náplň:
- 400 ml zakysané smetany
- 100 g moučkového cukru
- 1 sáček vanilkového cukru
- 1 KL nastrouhané citronové kůry
- 2 Pl lžíce Solamylu
- 3 vejce
- Ovocná náplň:
- 700 g rebarbory
- 120 g krupicového cukru
- 1/2 KL lžičky mletého zázvoru
- 3 KL lžičky Solamylu
- Dala jsem i drobenku:
- 120 g krupicového cukru
- 1 KL mleté skořice
- 1/2 KL mletého zázvoru
- 250 g hladké mouky
- 130 g másla
Postup Kynuté řezy s ovocem
Postup přípravy receptu
-
Z vlažného mléka, lžičky cukru a droždí si uděláme kvásek, rozpustíme si máslo, do mísy si dáme mouku, cukr, sůl, promícháme, přidáme vejce, vlahé máslo a kvásek, vypracujeme vláčné těsto, necháme vykynout.
Zakysanou smetanu smícháme s moučkovým i vanilkovým cukrem, citronovou kůrou, solamylem a žloutky.
Nakonec vmícháme sníh z bílků.
Do mísy si dáme cukr, mletou skořici, mletý zázvor, mouku, máslo nakrájené na kousky, promneme.
Plech vyložíme pečícím papírem, vykynuté těsto rozválíme na plát a přeneseme na plech.
Na těsto rozetřeme náplň, pak dáme ovocnou náplň, nakonec dáme drobenku.
Pečeme asi 40 minut na 180°C.