Kynuté řezy s ovocem

Recepty, Moučníky

Suroviny

300 g hladké mouky
25 g droždí
60 g krupicového cukru
150 ml mléka
sůl
vejce
80 g másla
Náplň:
400 ml zakysané smetany
100 g moučkového cukru
1 sáček vanilkového cukru
1 KL nastrouhané citronové kůry
2 Pl lžíce Solamylu
3 vejce
Ovocná náplň:
700 g rebarbory
120 g krupicového cukru
1/2 KL lžičky mletého zázvoru
3 KL lžičky Solamylu
Dala jsem i drobenku:
120 g krupicového cukru
1 KL mleté skořice
1/2 KL mletého zázvoru
250 g hladké mouky
130 g másla

Postup přípravy receptu

  1. Z vlažného mléka, lžičky cukru a droždí si uděláme kvásek, rozpustíme si máslo, do mísy si dáme mouku, cukr, sůl, promícháme, přidáme vejce, vlahé máslo a kvásek, vypracujeme vláčné těsto, necháme vykynout.

  2. Zakysanou smetanu smícháme s moučkovým i vanilkovým cukrem, citronovou kůrou, solamylem a žloutky.

  3. Nakonec vmícháme sníh z bílků.

  4. Do mísy si dáme cukr, mletou skořici, mletý zázvor, mouku, máslo nakrájené na kousky, promneme.

  5. Plech vyložíme pečícím papírem, vykynuté těsto rozválíme na plát a přeneseme na plech.

  6. Na těsto rozetřeme náplň, pak dáme ovocnou náplň, nakonec dáme drobenku.

  7. Pečeme asi 40 minut na 180°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!