Kynuté makové buchty s rozinkami
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- kostka droždí (42 g)
- 3 lžíce cukru
- 0,5 l mléka
- 1 vejce
- 2 dl oleje
- lžička soli
- 1 kg mouky
- Maková náplň:
- 200 g máku s cukrem
- 100 g v rumu namočených rozinek
- lžička skořice
- 2 dl mléka
- Dále:
- máslo na vymazání plechu
- tuk na potření buchet
Postup Kynuté makové buchty s rozinkami
Postup přípravy receptu
-
Do velké mísy rozdrobíme droždí, přidáme cukr, 2 dl mléka a povrch posypeme troškou mouky. Necháme vzejít kvásek, potom přilijeme zbytek mléka, asi 3/4 kg mouky se solí, zbylé mléko, vejce a olej. Vymícháme tuhé těsto, které necháme na teplém místě posypané troškou mouky a přikryté utěrkou kynout.
Vykynuté těsto vyválíme na pomoučeném vále, nakrájíme na čtverečky a plníme makovou náplní (dá se použít také tvarohová nebo jenom povidla). Buchty klademe do hlubokého plechu, potřeme tukem a pečeme na 200°C 15 - 20 minut.
Nakonec můžeme posypat práškovým cukrem.