Kynuté makové buchty s rozinkami

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
kostka droždí (42 g)
3 lžíce cukru
0,5 l mléka
1 vejce
2 dl oleje
lžička soli
1 kg mouky
Maková náplň:
200 g máku s cukrem
100 g v rumu namočených rozinek
lžička skořice
2 dl mléka
Dále:
máslo na vymazání plechu
tuk na potření buchet

Postup přípravy receptu

  1. Do velké mísy rozdrobíme droždí, přidáme cukr, 2 dl mléka a povrch posypeme troškou mouky. Necháme vzejít kvásek, potom přilijeme zbytek mléka, asi 3/4 kg mouky se solí, zbylé mléko, vejce a olej. Vymícháme tuhé těsto, které necháme na teplém místě posypané troškou mouky a přikryté utěrkou kynout.

  2. Vykynuté těsto vyválíme na pomoučeném vále, nakrájíme na čtverečky a plníme makovou náplní (dá se použít také tvarohová nebo jenom povidla). Buchty klademe do hlubokého plechu, potřeme tukem a pečeme na 200°C 15 - 20 minut.

  3. Nakonec můžeme posypat práškovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!