Rybízový fofr koláč / bublanina

Recepty, Moučníky

Suroviny

3 domácí vejce (já dal 4 kupovaná)
450 g polohrubé mouky
prášek do pečiva
180 g cukru krupice
vanilkový cukr
160 ml oleje
220 ml mléka
citronová kůra dle chuti
cca 600 g očištěného červeného rybízu (nebo višně)
drobenka - není nutná

Postup přípravy receptu

  1. Celá vejce dáme do mísy a s cukry je vyšleháme do husté pěny. Poté přidáme olej s vlažným mlékem, promícháme, nasypeme mouku s kypřidlem a citronovou kůrou. Vše řádně promícháme, část těsta nalijeme do máslem vymazaného a hrubou moukou vysypaného plechu, rozetřeme, posypeme polovinou rybízu, nejlépe ne zcela rozmrzlého nebo čerstvého, tu přelijeme zbylým těstem, opět rozetřeme a to posypeme zbylým rybízem.

  2. Kdo chce, může koláč před pečením posypat drobenkou, ale je výborný je i bez ní.

  3. Pečeme v předehřáté troubě (na 170) dozlatova. Vyzkoušíme špejlí, zda těsto nelepí.

  4. Po vychladnutí pokrájíme a podáváme. Před podáváním můžeme pocukrovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!