Rybízový fofr koláč / bublanina
Recepty, MoučníkySuroviny
- 3 domácí vejce (já dal 4 kupovaná)
- 450 g polohrubé mouky
- prášek do pečiva
- 180 g cukru krupice
- vanilkový cukr
- 160 ml oleje
- 220 ml mléka
- citronová kůra dle chuti
- cca 600 g očištěného červeného rybízu (nebo višně)
- drobenka - není nutná
Postup Rybízový fofr koláč / bublanina
Postup přípravy receptu
-
Celá vejce dáme do mísy a s cukry je vyšleháme do husté pěny. Poté přidáme olej s vlažným mlékem, promícháme, nasypeme mouku s kypřidlem a citronovou kůrou. Vše řádně promícháme, část těsta nalijeme do máslem vymazaného a hrubou moukou vysypaného plechu, rozetřeme, posypeme polovinou rybízu, nejlépe ne zcela rozmrzlého nebo čerstvého, tu přelijeme zbylým těstem, opět rozetřeme a to posypeme zbylým rybízem.
Kdo chce, může koláč před pečením posypat drobenkou, ale je výborný je i bez ní.
Pečeme v předehřáté troubě (na 170) dozlatova. Vyzkoušíme špejlí, zda těsto nelepí.
Po vychladnutí pokrájíme a podáváme. Před podáváním můžeme pocukrovat.