Pajšl z králičích drobů a špekové knedlíky
Recepty, OmáčkySuroviny
- Suroviny:
- 4 ks srdce
- 8 ks ledvinek
- 1 ks jater
- 2 ks žaludku
- 2 ks plic
- 1-2 PL sádla
- 1 dl smetany
- 1-2 PL hladké mouky
- sůl, pepř, tymián, divoké koření
- 1 PL cukru
- 1 KL octu
- 1 KL vychlazeného másla
- Špekové knedlíky:
- 1 rohlík
- 1/2 střední cibule
- 50 g turistického salámu
- 100 g uzeného bůčku
- 1 vejce
- 150 g hrubé mouky
- 1 dl mléka
- 1 PL sádla
- sůl, pepř, muškátový oříšek
- 1 hrst nasekané zelené petrželky
Postup Pajšl z králičích drobů a špekové knedlíky
Postup přípravy receptu
-
Na zpěněnou cibulku na sádle dám orestovat nakrájené vnitřnosti, podliji nejlépe vývarem, přidám koření a dusím cca 30-40 minut pod pokličkou.
Zahustím moukou, provařím, přidám smetanu. Podle chuti přidám cukr, ocet a pokud je třeba, dochutím solí, pepřem, nechám probublat, vmíchám máslo a je hotovo.
Špekové knedlíky Na sádle zpěním cibulku, přidám na kostičky nakrájený salám, uzený bůček a nakrájené rohlíky na kostičky, vše společně orestuji a nechám vychladnout. Potom přidáme vejce, mouku, mléko, sůl, pepř, muškátový oříšek, zelenou petrželku a opatrně promíchám. Vytvaruji knedlíky do kuličky a 10 minut vařím v osolené vodě. (cca 6 knedlíků asi 2 porce)