Pajšl z králičích drobů a špekové knedlíky

Recepty, Omáčky

Suroviny

Suroviny:
4 ks srdce
8 ks ledvinek
1 ks jater
2 ks žaludku
2 ks plic
1-2 PL sádla
1 dl smetany
1-2 PL hladké mouky
sůl, pepř, tymián, divoké koření
1 PL cukru
1 KL octu
1 KL vychlazeného másla
Špekové knedlíky:
1 rohlík
1/2 střední cibule
50 g turistického salámu
100 g uzeného bůčku
1 vejce
150 g hrubé mouky
1 dl mléka
1 PL sádla
sůl, pepř, muškátový oříšek
1 hrst nasekané zelené petrželky

Postup přípravy receptu

  1. Na zpěněnou cibulku na sádle dám orestovat nakrájené vnitřnosti, podliji nejlépe vývarem, přidám koření a dusím cca 30-40 minut pod pokličkou.

  2. Zahustím moukou, provařím, přidám smetanu. Podle chuti přidám cukr, ocet a pokud je třeba, dochutím solí, pepřem, nechám probublat, vmíchám máslo a je hotovo.

  3. Špekové knedlíky Na sádle zpěním cibulku, přidám na kostičky nakrájený salám, uzený bůček a nakrájené rohlíky na kostičky, vše společně orestuji a nechám vychladnout. Potom přidáme vejce, mouku, mléko, sůl, pepř, muškátový oříšek, zelenou petrželku a opatrně promíchám. Vytvaruji knedlíky do kuličky a 10 minut vařím v osolené vodě. (cca 6 knedlíků asi 2 porce)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!