Pajšl - nepajšl
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 500 g kuřecích skeletů
- 250 g drůbežích jater
- 250 g drůbežích srdíček
- 250 g drůbežích žaludků
- 5 kuliček nového koření
- 2-4 bobkové listy
- malá čajová lžička celého pepře
- 2 mrkve
- jíška
- kyška (acidofilní mléko, kefír)
- ocet
- sůl
Postup Pajšl - nepajšl
Postup přípravy receptu
-
Očištěné skelety, drůbeží játra, srdce a žaludky dáme vařit s novým kořením, bobkovým listem a pepřem do slané vody.
Zvlášť dáme vařit na kostičky nakrájenou mrkev.
Maso obereme z kostí, vnitřnosti nakrájíme.
Zahustíme např světlou hotovou jíškou, přidáme kyšku a dochutíme octem a solí.