Čevabčiči do trouby
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 500 g mletého masa
- 1 lžíce sladké papriky
- 1 velká cibule
- kousek másla
- pepř
- sůl
- worcesterová omáčka
- 250 ml vlažné vody
- 1/2 kostičky hovězího bujonu
- lžička sojovky
Postup Čevabčiči do trouby
Postup přípravy receptu
-
Cibulku pokrájíme na drobno a dáme osmahnout na kousku másla doměkka. Mleté maso smícháme se sladkou paprikou, pepřem, solí, cca lžící worcesteru a s vychladlou osmahnutou cibulkou.
Tvoříme válečky a dáváme do pekáčku vedle sebe. V horké vodě rozmícháme kousek bujonu a sojovku, podlijeme masové válečky a dáme péct do předehřáté trouby na 200°C cca 30 minut. Šťávu můžeme zahustit moukou nebo tmavou jíškou.