Plněné papriky z tlakáče

Recepty, Mleté maso

Suroviny

400 g mletého masa mix
4-6 bílých paprik
strouhanka dle potřeby
1 lžíce rýže (nevařené)
2 cibule
2 rajčata
2 lžíce protlaku
2 lžíce kečupu
2 lžíce cukru
sůl
pepř
drcený kmín
trocha mouky
olej

Postup přípravy receptu

  1. Papriky vykrojíme, vybereme od jadřinců a kolem stopky zbylou papriku okrájíme (přidáme pak do omáčky).

  2. Mleté maso ochutíme solí, pepřem, kmínem, přidáme rýži, na jemno pokrájenou 1 cibuli a zahustíme strouhankou (můžeme přidat trochu mléka na zjemnění).

  3. Hotovou masovou směsí plníme papriky, které pak opečeme zvolna na oleji.

  4. Opečené papriky vyjmeme a do zbylého oleje přidáme druhou pokrájenou cibuli, kterou osmahneme dozlatova. Přidáme protlak, kečup, cukr, pokrájená rajčata na kostky, zbylou papriku na kousky a krátce osmahneme.

  5. Přidáme plněné osmahnuté papriky, podlijeme cca 1 litrem vody, osolíme a dusíme v tlakáči cca 15min.

  6. Papriky pak vyjmeme a omáčku rozmixujeme tyčovým mixérem, zahustíme moukou a řádně provaříme.

  7. Papriky vrátíme zpět do omáčky a dochutíme solí, cukrem, podáváme s těstovinou nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!