Ryzovy pilaf s cockou
Recepty, LuštěninySuroviny
- 1 hrnek dlouhozrnné rýže
- 1/2 hrnku čočky
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce rajského protlaku
- 1 lžička kari
- 1/2 lžičky mletého nového koření
- hovězí bujón + vodu
- olivový olej
- sůl
Postup Ryzovy pilaf s cockou
Postup přípravy receptu
-
Cocku uvarime do mekka. Scedime a nechame okapat.
Na olivovem oleji nechame provonet prolisovany cesnek. Pridame rajsky protlak, nove koreni, kari, sul a chvilku restujeme. Prisypeme ryzi a radne promichame. Nakonec pridame cocku.
Zalijeme vyvarem a pod poklickou dusime do mekka. Smes obcas promichame, prichytava se. Podle potreby dale podlevame vyvarem. Podavame jako samostatny pokrm nebo jako prilohu k hovezimu ci jehnecimu masu.