Kuřecí játra na topince
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 250 g kuřecích jater
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 1 lžička hladké mouky
- 1 lžička sójové omáčky
- 1 lžička Worcesterové omáčky
- 1 lžička kečupu (i ostrý)
- sůl
- mletý černý pepř
- topinky dle potřeby
- zelenina na oblohu
Postup Kuřecí játra na topince
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí játra opláchneme, necháme okapat a nakrájíme na nudličky. Do pánve dáme olej a játra na něm orestujeme. Až jsou játra měkká, tak játra shrneme v pánvi na bok a výpek poprášíme moukou. Chvilku necháme mouku pěnit a potom promícháme s játry.
Přidáme sójovou a worcestrovou omáčku, kečup a promícháme. Podlijeme 100 ml vody, uvedeme do varu a zvolna vaříme do požadované hustoty.
Na topinku a k hranolkům děláme šťávu hustou, k rýži řidší. Odstavená játra osolíme a opepříme.
Připravíme si topinky, které mírně osolíme a z obou stran potřeme česnekem. Na takto připravené topinky dáme list hlávkového salátu, na něj rozprostřeme játra a mírně pocákáme šťávou. Obložíme zeleninou a podáváme. Nejlepší jsou hodně posypané nakrájenou syrovou cibulí.