Kuřecí játra na topince

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

250 g kuřecích jater
2 lžíce slunečnicového oleje
1 lžička hladké mouky
1 lžička sójové omáčky
1 lžička Worcesterové omáčky
1 lžička kečupu (i ostrý)
sůl
mletý černý pepř
topinky dle potřeby
zelenina na oblohu

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí játra opláchneme, necháme okapat a nakrájíme na nudličky. Do pánve dáme olej a játra na něm orestujeme. Až jsou játra měkká, tak játra shrneme v pánvi na bok a výpek poprášíme moukou. Chvilku necháme mouku pěnit a potom promícháme s játry.

  2. Přidáme sójovou a worcestrovou omáčku, kečup a promícháme. Podlijeme 100 ml vody, uvedeme do varu a zvolna vaříme do požadované hustoty.

  3. Na topinku a k hranolkům děláme šťávu hustou, k rýži řidší. Odstavená játra osolíme a opepříme.

  4. Připravíme si topinky, které mírně osolíme a z obou stran potřeme česnekem. Na takto připravené topinky dáme list hlávkového salátu, na něj rozprostřeme játra a mírně pocákáme šťávou. Obložíme zeleninou a podáváme. Nejlepší jsou hodně posypané nakrájenou syrovou cibulí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!