Kynuté jahodové knedlíky

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

300 g hrubé mouky
1/2 kostky droždí
necelý hrnek vlažného mléka
2 lžíce cukru
2 lžíce roztopeného másla
1 žloutek
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Droždí zasypeme cukrem a zalijeme částí mléka a necháme vzejít. Ve zbytku mléka rozmícháme žloutek. Do mouky dáme špetičku soli a postupně vmícháme kvásek, mléko se žloutkem a máslo. Vypracujeme v tužší těsto a necháme v teple vykynout.

  2. Po vykynutí vyválíme váleček a ukrajujeme kousky, do kterých balíme jahody nebo jiné oblíbené ovoce.

  3. Dáme vařit do vařící vody asi na 5 i více min. podle velikosti knedlíků, občas promícháme.

  4. Pak vyndáme děrovanou naběračkou a propícháme, aby unikla pára. Podáváme nejlépe s tvarohem, cukrem a polité rozpuštěným máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!