Kynuté jahodové knedlíky
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- 300 g hrubé mouky
- 1/2 kostky droždí
- necelý hrnek vlažného mléka
- 2 lžíce cukru
- 2 lžíce roztopeného másla
- 1 žloutek
- sůl
Postup Kynuté jahodové knedlíky
Postup přípravy receptu
-
Droždí zasypeme cukrem a zalijeme částí mléka a necháme vzejít. Ve zbytku mléka rozmícháme žloutek. Do mouky dáme špetičku soli a postupně vmícháme kvásek, mléko se žloutkem a máslo. Vypracujeme v tužší těsto a necháme v teple vykynout.
Po vykynutí vyválíme váleček a ukrajujeme kousky, do kterých balíme jahody nebo jiné oblíbené ovoce.
Dáme vařit do vařící vody asi na 5 i více min. podle velikosti knedlíků, občas promícháme.
Pak vyndáme děrovanou naběračkou a propícháme, aby unikla pára. Podáváme nejlépe s tvarohem, cukrem a polité rozpuštěným máslem.