Barevná roláda s Olé krémem
Recepty, MoučníkySuroviny
- 5 vajec
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 pudink v prášku ORIGINÁL Dr.OETKER
- 5 lžic moučkového cukru
- 2 lžíce vody
- 2 lžíce kakaa
- špetka soli
- 5 lžic studaného mléka
- Krém:
- 1 smetana na šlehání 33%
- 100 g bílé čokolády
- 1 smeta-fix
- 1 pudink bez vaření Créme Olé vanilka
- 100 g mletých mandlí
Postup Barevná roláda s Olé krémem
Postup přípravy receptu
-
Ve vlažné smetaně (ve vodní lázni) rozpustíme čokoládu.
Prosátou mouku promícháme s pudinkem, kakao rozmícháme ve studeném mléce a připravíme si plech.
Z bílků, soli, vody a cukru ušleháme sníh, do kterého zašleháme žloutky a mouku s pudinkem. Polovinu těsta vylijeme na plech (nepravidelné pruhy), do zbytku vmícháme rozmíchané kakao a těstem vyplníme mezery. Plech s těstem vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme asi 12 minut.
Než nám těsto zchladne, tak vyšleháme krém. Do studené čokoládové smetany přidáme ztužovač, pudink bez vaření a asi 3 minuty šleháme elektrickým šlehačem, nakonec zašleháme mleté mandle.
Na stůl dáme čistý arch pečícího papíru, studený upečený plát na něj převrátíme. Stáhneme papír, plát potřeme rovnoměrně krémem a těsto svineme do rolády. Roládu pocukrujeme a necháme asi 30 minut odpočinout při pokojové teplotě.