Jahodovo - tvarohová zmrzlina bez zmrzlinového strojku

Recepty, Ostatní

Suroviny

250 g jahod - pův. recept je na 500g, ale těch čtvrt kila bohatě stačilo
250 g tvarohu tučného (vanička)
2 lžíce medu - nemusí být
50 - 100g moučkového cukru (nebo třtinový jemně mletý - dala jsem jen 50g jahody byly sladké)
100 ml smetany na šlehání
Citronová šťáva na dochucení - nedávala jsem

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné a omyté jahody rozmixujte tyčovým mixérem dohladka s tvarohem.

  2. Přidejte med, cukr dle chuti a zašlehejte smetanu.

  3. Na závěr můžete dochutit citronovou šťávou.

  4. Pak máte dvě možnosti: a) Směs nalijte do formiček na nanuky a nechte ztuhnout v mrazáku. b) Směs dejte v nádobce celou ztuhnout do mrazáku.

  5. V průběhu tuhnutí je dobré ji několikrát promíchat. Podpoříte tak správné propojení všech ingrediencí. Já jsem směs nalila do plastové nádoby od zmrzliny a vždy po hodině jsem jí promíchávala. Celkem byla v mrazáku asi 5 hodin.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!