Jahodovo - tvarohová zmrzlina bez zmrzlinového strojku
Recepty, OstatníSuroviny
- 250 g jahod - pův. recept je na 500g, ale těch čtvrt kila bohatě stačilo
- 250 g tvarohu tučného (vanička)
- 2 lžíce medu - nemusí být
- 50 - 100g moučkového cukru (nebo třtinový jemně mletý - dala jsem jen 50g jahody byly sladké)
- 100 ml smetany na šlehání
- Citronová šťáva na dochucení - nedávala jsem
Postup Jahodovo - tvarohová zmrzlina bez zmrzlinového strojku
Postup přípravy receptu
-
Očištěné a omyté jahody rozmixujte tyčovým mixérem dohladka s tvarohem.
Přidejte med, cukr dle chuti a zašlehejte smetanu.
Na závěr můžete dochutit citronovou šťávou.
Pak máte dvě možnosti: a) Směs nalijte do formiček na nanuky a nechte ztuhnout v mrazáku. b) Směs dejte v nádobce celou ztuhnout do mrazáku.
V průběhu tuhnutí je dobré ji několikrát promíchat. Podpoříte tak správné propojení všech ingrediencí. Já jsem směs nalila do plastové nádoby od zmrzliny a vždy po hodině jsem jí promíchávala. Celkem byla v mrazáku asi 5 hodin.