Zapečené hovězí nudličky se zeleninou a bramborami

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

500 g zadního hovězího masa
5 lžic oleje
sůl
mletý pepř
drcený kmín
sklenice sladkokyselé zeleniny (Moravanka apod.)
2 cibule
asi 12 brambor
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a osmažíme na oleji. Je velmi rychle měkké.

  2. Do máslem vymazaného pekáčku naskládáme vrstvu brambor pokrájených na kostky a okmínujeme je.

  3. Na brambory rozdělíme maso i s výpekem, na to rozložíme scezenou zeleninu a na ni kolečka cibulí. Poslední vrstvou jsou znovu brambory, které osolíme a posypeme kmínem.

  4. Na směs v pekáčku rozložíme několik plátků másla, dobře zakryjeme a dáme péct - na 200°C asi 45 minut. Pak odkryjeme a dopečeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!