Kuře po gruzínsku

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kuře
sůl
½ KL pepře
1-2 KL sladké mleté papriky
1 KL kari koření
1-2 KL grilovacího koření
2 PL oleje
1 větší cibule
vývar (nejlépe kuřecí)
2 PL rajčatového protlaku
šťáva z půl citrónu
několik lžic bílého vína
sekaná zelená petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Kuře rozdělíme na díly, mírně osolíme a obalíme ve směsi pepře, papriky, kari a gril. koření.

  2. Na rozehřátém oleji opečeme okořeněné kuřecí porce, pak je na chvíli vyndáme vedle na talíř a v oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme rajčatový protlak, zasmahnene ho a podlijeme kuřecím vývarem (mívám v mrazáku).

  3. Případné přípečky vařečkou uvolníme a vrátíme kuřecí maso. Přivedeme k varu, zmírníme oheň a dusíme pod pokličkou doměkka.

  4. Dle potřeby podléváme vývarem, přeléváme šťávou a obracíme. Před koncem přidáme citrónovou šťávu a víno a povaříme. Podáváme s rýží nebo i s brambory, sypanými petrželkou. Já to mám nejraději s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!