Kuře po gruzínsku
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 kuře
- sůl
- ½ KL pepře
- 1-2 KL sladké mleté papriky
- 1 KL kari koření
- 1-2 KL grilovacího koření
- 2 PL oleje
- 1 větší cibule
- vývar (nejlépe kuřecí)
- 2 PL rajčatového protlaku
- šťáva z půl citrónu
- několik lžic bílého vína
- sekaná zelená petrželka
Postup Kuře po gruzínsku
Postup přípravy receptu
-
Kuře rozdělíme na díly, mírně osolíme a obalíme ve směsi pepře, papriky, kari a gril. koření.
Na rozehřátém oleji opečeme okořeněné kuřecí porce, pak je na chvíli vyndáme vedle na talíř a v oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme rajčatový protlak, zasmahnene ho a podlijeme kuřecím vývarem (mívám v mrazáku).
Případné přípečky vařečkou uvolníme a vrátíme kuřecí maso. Přivedeme k varu, zmírníme oheň a dusíme pod pokličkou doměkka.
Dle potřeby podléváme vývarem, přeléváme šťávou a obracíme. Před koncem přidáme citrónovou šťávu a víno a povaříme. Podáváme s rýží nebo i s brambory, sypanými petrželkou. Já to mám nejraději s chlebem.