Krůtí vršek na svařáku

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 ks vykostěného krůtího vrchního stehna
4 střední
raději spíš větší cibule
2 dcl dobrého červeného vína (užila jsem merlot)
pár snítek zelené majoránky
tymiánu do svařáku
10 kuliček černého pepře
pepř
sůl
10dkg másla
pěkná hrst zelených bylinek (opět tymián a majorán)
kalíšek drubežího Gurmánského bujonu od maggi

Postup přípravy receptu

  1. Víno nalijeme do kastrůlku, vhodíme snítky bylinek, celý pepř a necháme svařit na mírném ohni asi 20 min. Vylouhované bylinky vyndáme a přidáme kalíšek bujonu. Dobře rozmícháme.

  2. Máslo rozpustíme a do horkého vhodíme usekanou hrst bylinek. Necháme chvíli odstát.

  3. Maso zbavíme kůže a blan, po každé straně jemně nařízneme zářezy. Osolíme, opepříme.

  4. Dáme je do mísy, nalijeme bylinkové máslo a vmasírujeme z obouch stran i do zářezů.

  5. Necháme chvilku odležet.

  6. Rozpálíme pánev, maso na ní necháme zatáhnout a rychle odstavíme, aby se máslo nepřepálilo. Maso dáme bokem.

  7. Máslo slijeme do kastrolu, dáme na oheň a vhodíme hned cibuli na drobno.Orestujeme do sklovata, osolíme, opepříme.

  8. Přidáme maso. Zalijeme svařákem.

  9. Do pánve po opečení dáme trochu vody a krátce odvaříme výpek, který také přidáme k masu a cibuli.

  10. Kastrol přiklopíme a pečeme v troubě na 170° C do měkka, přičemž maso několikrát obrátíme.

  11. Měkké maso vyjmeme, vyndme vyvařené kuličky pepře, cibuli rozmixujeme ponorákem a můžeme servírovat. Dávala jsem dušenou rýži s jemně usekanou pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!