Krůtí roláda s chřestem-dušená
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 Krůtí prsa
- 4 oloupané chřesty
- 1 velké rajče
- 1 vejce
- 2 cibule
- 1 menší klobáska dle chuti
- tvrdý sýr (nebo nivu)
- grilovací koření
- jíška v prášku(Sosenfix)
- olivový olej
- sůl
Postup Krůtí roláda s chřestem-dušená
Postup přípravy receptu
-
Z prsíček si nařežeme pěkný plát na plnění, uvaříme si vajíčko natvrdo a 5 minut povaříme oloupaný chřest.
Pak si plát masa osolíme (NE moc, grilovací koření je dost slané), posypeme docela dost grilovacím kořením a naplníme chřestem, klobáskou, rajčetem nařezaným na plátky, vejcem přeřízlým na půlky, zabalíme a ovážeme kolem dokola, aby nám nic nevypadlo během dušení.
Pak si nakrájíme obě cibule na proužky a dáme je do hrnce osmažit na oleji.
Když je cibule narůžovělá, vložíme na ní roládu, kterou nejdřív ze všech stran opečeme, pak zalijeme vodou a dusíme až nám roláda změkne.
Můžeme dosolit, i když skoro není třeba, záleží na tom, kolik dáte grilovacího koření(dala jsem ho dost-udělá nám výbornou šťávu), vyndáme roládu na prkýnko, kde si jí naporcujeme a nakonec do šťávy přidáme jíšku, jak kdo chce šťávu hustou, ještě provaříme.