Krůtí roláda s chřestem-dušená

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 Krůtí prsa
4 oloupané chřesty
1 velké rajče
1 vejce
2 cibule
1 menší klobáska dle chuti
tvrdý sýr (nebo nivu)
grilovací koření
jíška v prášku(Sosenfix)
olivový olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Z prsíček si nařežeme pěkný plát na plnění, uvaříme si vajíčko natvrdo a 5 minut povaříme oloupaný chřest.

  2. Pak si plát masa osolíme (NE moc, grilovací koření je dost slané), posypeme docela dost grilovacím kořením a naplníme chřestem, klobáskou, rajčetem nařezaným na plátky, vejcem přeřízlým na půlky, zabalíme a ovážeme kolem dokola, aby nám nic nevypadlo během dušení.

  3. Pak si nakrájíme obě cibule na proužky a dáme je do hrnce osmažit na oleji.

  4. Když je cibule narůžovělá, vložíme na ní roládu, kterou nejdřív ze všech stran opečeme, pak zalijeme vodou a dusíme až nám roláda změkne.

  5. Můžeme dosolit, i když skoro není třeba, záleží na tom, kolik dáte grilovacího koření(dala jsem ho dost-udělá nám výbornou šťávu), vyndáme roládu na prkýnko, kde si jí naporcujeme a nakonec do šťávy přidáme jíšku, jak kdo chce šťávu hustou, ještě provaříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!