Krutí maso na česneku
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- asi 1 kg krůtího masa (nejlépe vykostěné stehno)
- 8 stroužků česneku
- 1 cibule
- 1 lžíce červené sladké papriky
- sůl
- pepř
- 1/2 lžičky kmín drcený
- máslo
- 1 lžička Vegety
- 2 lžíce oleje nebo sádla
Postup Krutí maso na česneku
Postup přípravy receptu
-
Vykostěné stehno upravíme na menší kousky (porce).
Na oleji nebo rozpuštěné lžíci sádla orestujeme cibuli a plátky česneku ze 4 stroužků. Ostatní česnek utřeme se solí.
Maso ochutíme kořením, potřeme zbylým česnekem a dáme do kastrolu zprudka ze všech stran opéci. Zalijeme vodou podle množství masa a pod pokličkou dusíme až je maso měkké. Kontrolujeme množství vody, případně podléváme, aby se voda úplně nevyvařila.
Šťávu před podáváním ochutnáme a můžeme ji dochutit Vegetou, pár kapkami koření Maggi a podobně. Podává se špenátem a jarním houskových knedlíkem, do jehož těsta přidávám větší množství petrželky a pažitky.