Křupavý bramborák s uzenou krkovicí a saturejkou

Recepty, Ostatní

Suroviny

6 větších brambor
2-3 plátky uzené krkovice
1 vejce
4-5 polévkové lžíce hladké mouky (podle hustoty těsta)
sůl
čerstvý mletý pepř
špetka uzené papriky
kmín
čerstvě promnutá majoránka
6 stroužků česneku
sušená saturejka
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Uzenou krkovici pokrájíme a posypeme promnutou majoránkou se saturejkou.

  2. Brambory oloupeme a nahrubo nastrouháme. Přebytečnou vodu vymačkáme.

  3. Přidáme vejce, prolisovaný nebo utřený česnek, sůl, pepř, drcený kmín, uzenou papriku a ještě trošku majoránky. Těsto dobře promícháme.

  4. Na dno pánve s rozpáleným olejem dáme lžíci bramborákového těsta, necháme chvíli péci, na opečené těsto položíme plátek okořeněné uzené krkovice a překryjeme opět lžící bramborákové směsi.

  5. Plněné bramboráky opečeme po obou stranách pěkně dozlatova a dokřupava.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!