Křupavý bramborák s uzenou krkovicí a saturejkou
Recepty, OstatníSuroviny
- 6 větších brambor
- 2-3 plátky uzené krkovice
- 1 vejce
- 4-5 polévkové lžíce hladké mouky (podle hustoty těsta)
- sůl
- čerstvý mletý pepř
- špetka uzené papriky
- kmín
- čerstvě promnutá majoránka
- 6 stroužků česneku
- sušená saturejka
- olej na smažení
Postup Křupavý bramborák s uzenou krkovicí a saturejkou
Postup přípravy receptu
-
Uzenou krkovici pokrájíme a posypeme promnutou majoránkou se saturejkou.
Brambory oloupeme a nahrubo nastrouháme. Přebytečnou vodu vymačkáme.
Přidáme vejce, prolisovaný nebo utřený česnek, sůl, pepř, drcený kmín, uzenou papriku a ještě trošku majoránky. Těsto dobře promícháme.
Na dno pánve s rozpáleným olejem dáme lžíci bramborákového těsta, necháme chvíli péci, na opečené těsto položíme plátek okořeněné uzené krkovice a překryjeme opět lžící bramborákové směsi.
Plněné bramboráky opečeme po obou stranách pěkně dozlatova a dokřupava.