Bramborový guláš s kuřecími játry
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 400 g jater
- 4-5 brambor
- velká cibule
- 2-3 stroužky česneku
- 70 g slaniny
- plná lžíce hladké mouky
- plná lžíce sladké papriky
- cca 1 l kuřecího vývaru
- kmín
- pepř
- sůl
- sádlo
- sušené chilli
Postup Bramborový guláš s kuřecími játry
Postup přípravy receptu
-
Játra očistíme a nakrájíme na velikost sousta. Cibuli a slaninu nakrájíme na kousky. Na pánev dáme kousek sádla a játra zprudka opečeme. Stačí krátce, jen když zbělají. Děrovaným sítkem je vybereme a uchováme v teple.
Na pánev po játrech přidáme podle potřeby kousek sádla a slaninu. Po opečení přidáme cibuli a necháme zezlátnout. Zasypeme moukou, chvíli restujeme a přidáme papriku. Po zamíchání zalijeme větší části vývaru.
Přivedeme k varu okořeníme a vhodíme brambory nakrájené na kostky. Vaříme cca pět minut a vrátíme játra. Dovaříme do změknutí brambor. Játra musí zůstat jemná a nevysušená.
Před koncem vaření přimícháme utřený česnek a guláš dochutíme pepřem a chilii. Podáváme s nakrájenou cibulí samostatně jen tak, nebo přikusujeme chleba.