Bramborový guláš s kuřecími játry

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

400 g jater
4-5 brambor
velká cibule
2-3 stroužky česneku
70 g slaniny
plná lžíce hladké mouky
plná lžíce sladké papriky
cca 1 l kuřecího vývaru
kmín
pepř
sůl
sádlo
sušené chilli

Postup přípravy receptu

  1. Játra očistíme a nakrájíme na velikost sousta. Cibuli a slaninu nakrájíme na kousky. Na pánev dáme kousek sádla a játra zprudka opečeme. Stačí krátce, jen když zbělají. Děrovaným sítkem je vybereme a uchováme v teple.

  2. Na pánev po játrech přidáme podle potřeby kousek sádla a slaninu. Po opečení přidáme cibuli a necháme zezlátnout. Zasypeme moukou, chvíli restujeme a přidáme papriku. Po zamíchání zalijeme větší části vývaru.

  3. Přivedeme k varu okořeníme a vhodíme brambory nakrájené na kostky. Vaříme cca pět minut a vrátíme játra. Dovaříme do změknutí brambor. Játra musí zůstat jemná a nevysušená.

  4. Před koncem vaření přimícháme utřený česnek a guláš dochutíme pepřem a chilii. Podáváme s nakrájenou cibulí samostatně jen tak, nebo přikusujeme chleba.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!