Šťavnaté mokré řízky

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 balení kuřecích řízků
4 vejce
strouhanka
1/2 sklenky oleje
1/2 sklenky vody
1 masox
olivy nebo houby (žampióny)
grilovací koření
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso omyjeme, osolíme a posypeme strouhankou, kterou do masa zaklepeme z obou stran. Poté obalíme v rozšlehaných vejcích a usmažíme.

  2. Dále do malého kastrůlku vlijeme vodu s olejem, přidáme masox, koření a necháme přejít varem.

  3. Do zapékací misky poklademe usmažené maso, posypeme olivami nebo houbami (co kdo má rád), zalijeme převařenou směsí a dáme zapéct. Šťáva se do masa krásně nasákne a chutná to báječně. Jako příloha je super bramborová kaše nebo i pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!