Frittata s houbami shiitake a koprem

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

1 lžíce olivového oleje
4 rozmačkané stroužky česneku
cca 200 g hub shiitake nakrájených na tenčí proužky (výborné seženete např. v Hale 22 v Holešovické tržnici)
500 g tofu natural
1 lžíce dobré sojové omáčky
1 lžička dijonské hořčice
čerstvý černý mletý pepř
1/4 hrnku lahůdkového droždí (nejedná se o kvasnice!)
1/2 hrnku nasekaného čerstvého kopru (klidně ještě trochu více)
větší špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejte na 200°C.

  2. Ve větší pánvi zahřejte olej a krátce na něm osmahněte česnek (asi půl minuty).

  3. Přidejte nakrájené shiitake a smažte na mírném plameni dalších 7 minut, občas promíchejte.

  4. Mezitím vymačkejte přebytečnou vodu z tofu a rozmačkejte ho do větší mísy (nesmí tam být žádné větší hrudky). Přidejte sojovku, hořčici, pepř, lahůdkové droždí a kopr a zamíchejte.

  5. Když jsou houby hotové, přidejte je k tofu směsi a opět zamíchejte. Ochutnejte a dosolte.

  6. Směs přendejte do dobře vymazané formy (klasická dortová nebo menší) a dobře udusejte/umačkejte rukami. Vršek potřete trochou olivového oleje.

  7. Pečte asi 20 minut, dokud není frittata pevná a lehce zlatohnědá na povrchu.

  8. Po vyndání nechte asi 3 minuty chladnout, poté překlopte na čistý talíř a podávejte.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!