Nepečený dortík

Recepty, Moučníky

Suroviny

2 zakysané smetany
2 smetany ke šlehání
1 balení velkých piškotů (zbydou)
ovoce na ozdobu
rozehřátá čokoláda
mléko do čokolády
8 lžic cukru

Postup přípravy receptu

  1. Do jedné misky dáme 2 smetany ke šlehání. Rozšleháme do podoby šlehačky. Do další misky dáme 2 zakysané smetany. Do smetany dáme 8 lžic cukru.

  2. Potom nalijeme šlehačku do zakysané smetany s cukrem. Do formy naskládáme piškoty i po stranách. Zalijeme naší udělanou směsí a naskládáme další piškoty. Dáme druhou vrstvu směsi.

  3. Na druhou vrstvu nalijeme čokoládu a ozdobíme ovocem. Čokoládu (klidně velikonočního zajíce) rozdělíme napůl. Druhou půlku dáme do rendlíku a přidáme o malinko více mléka než čokolády.

  4. Čokoláda nám bude plavat a druhou polovinou to zahustíme úplně. Když pořád bude plavat, tak ještě malinko čokolády přidáme.

  5. Malinko necháme rozehřát a stranou od plotny pořádně rozmícháme do posledního kousku. Pak ještě můžeme nechat prohřívat. Čokoláda může být jakákoliv.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!