Jogurtový koláč se skořicí a letním ovocem

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 hrnek hladké mouky
3/4 hrnku mléka
1 balíček prášku do pečiva
150 g bílého jogurtu
1 vejce
1/2 hrnku cukru krupice
1 KL mleté skořice
6 PL oleje
ovoce (broskve, meruňky, nektarinky)
Drobenka:
1/2 kostky másla
1 KL mleté skořice
3/4 hrnku polohrubé mouky
1 hrnek moučkového cukru

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve připravíme drobenku důkladným promícháním másla, mouky, skořice a moučkového cukru, dokud se nezačnou jednotlivé kousky drobit. Připravenou drobenku uložíme do chladna.

  2. V připravené míse vyšleháme vlažné mléko, jogurt, vejce a postupně přidáváme olej. Potom vmícháme cukr, skořici, mouku smíchanou s práškem do pečiva a vypracujeme hladké vláčné těsto.

  3. Takto připravené těsto nalijeme na předem připravený vymazaný, vysypaný plech, povrch poklademe ovocem a posypeme předem připravenou drobenkou.

  4. Pečeme v předehřáté troubě asi na 180°C přibližně 30 minut. Hotový koláč necháme vychladnout a potom ho nakrájíme na jednotlivé porce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!