Jogurtový koláč se skořicí a letním ovocem
Recepty, MoučníkySuroviny
- 1 hrnek hladké mouky
- 3/4 hrnku mléka
- 1 balíček prášku do pečiva
- 150 g bílého jogurtu
- 1 vejce
- 1/2 hrnku cukru krupice
- 1 KL mleté skořice
- 6 PL oleje
- ovoce (broskve, meruňky, nektarinky)
- Drobenka:
- 1/2 kostky másla
- 1 KL mleté skořice
- 3/4 hrnku polohrubé mouky
- 1 hrnek moučkového cukru
Postup Jogurtový koláč se skořicí a letním ovocem
Postup přípravy receptu
-
Nejprve připravíme drobenku důkladným promícháním másla, mouky, skořice a moučkového cukru, dokud se nezačnou jednotlivé kousky drobit. Připravenou drobenku uložíme do chladna.
V připravené míse vyšleháme vlažné mléko, jogurt, vejce a postupně přidáváme olej. Potom vmícháme cukr, skořici, mouku smíchanou s práškem do pečiva a vypracujeme hladké vláčné těsto.
Takto připravené těsto nalijeme na předem připravený vymazaný, vysypaný plech, povrch poklademe ovocem a posypeme předem připravenou drobenkou.
Pečeme v předehřáté troubě asi na 180°C přibližně 30 minut. Hotový koláč necháme vychladnout a potom ho nakrájíme na jednotlivé porce.