Krkovička vášnivého houbaře
Recepty, HoubySuroviny
- 4 plátky libovější krkovice
- 1/2 kila tvrdších lesních hub
- 2 hermelíny
- brusinky od Hamé nebo Kand
- polévková lžíce tekutého medu
- lžíce sojové omáčky
- citronová šťáva z 1/2 citronu
- lžička mleté skořice
- lžička grilovacího koření nebo ďábelského koření
- sůl
- kmín
- pepř
- olej
- cibule
Postup Krkovička vášnivého houbaře
Postup přípravy receptu
-
Plátky krkovice naklepeme, osolíme a dáme do marinády do druhého dne marinovat.
Marináda: Olej (asi 2 lžíce), sklenička brusinek, sojová omáčka, šťáva z citronu, skořice, koření grilovací či ďábelské, med.
Druhý den dáme plátky krkovice na vystlaný plech alobalem, který mírně pomažeme olejem a poklademe plátky masa. Přikryjeme dalším alobalem a necháme v troubě pod grilem péct asi 45 minut při 210 stupních. Občas odkryjeme alobal a píchneme vidličkou do masa, zda už je měkké.
Zatímco se maso griluje, podusíme houby na másle a cibulce, jako na smaženici, osolíme, opepříme, okmínujeme.
Když je maso měkké, vypneme gril a necháme troubu hřát jako na normální pečení. Na plátky rozprostřeme dušené houby a na každý plátek dáme podélně překrojený hermelín na půlku řeznou stranou dolů a zapečeme, dokud se hermelín částečně nerozteče.
Podáváme s bramborem, nebo s bramborovou kaší a na plátky ještě pro ozdobu můžeme dát trochu brusinek.