Tiramissu
Recepty, MoučníkySuroviny
- 3 balíčky cukrářských piškotů (po 12 ks)
- 500 g italského mascarpone
- 150 ml smetany ke šlehání (33%)
- 100 g moučkového cukru
- 200 ml espressa
- 50 ml amaretta (nebo rumu)
- 2 lžíce kakaa
- NEOBSAHUJE SYROVÁ VEJCE!
Postup Tiramissu
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si espresso, či instantní kávu a vychladíme. Vyšleháme šlehačku do tuha, přidáme cukr a vmícháme do mascarpone. Vzniklý krém odložíme.
Piškoty namáčíme rychle z obou stran a skládáme do mělké mísy či na tác. Podélně ve dvou sloupcích po šesti. Poté naneseme vrstvu krému a postup opakujeme ještě dvakrát.
Zbylým krémem opatrně potřeme hrany a dáme vychladit do lednice. Před podáváním zasypeme vrch kakaem přes sítko.
Písmena jsem si vytiskl, vystříhal a před zasypáním je položil na krém. Po zasypání, je nutné opatrně odstranit, nejlépe pinzetou.