Tiramissu

Recepty, Moučníky

Suroviny

3 balíčky cukrářských piškotů (po 12 ks)
500 g italského mascarpone
150 ml smetany ke šlehání (33%)
100 g moučkového cukru
200 ml espressa
50 ml amaretta (nebo rumu)
2 lžíce kakaa
NEOBSAHUJE SYROVÁ VEJCE!

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si espresso, či instantní kávu a vychladíme. Vyšleháme šlehačku do tuha, přidáme cukr a vmícháme do mascarpone. Vzniklý krém odložíme.

  2. Piškoty namáčíme rychle z obou stran a skládáme do mělké mísy či na tác. Podélně ve dvou sloupcích po šesti. Poté naneseme vrstvu krému a postup opakujeme ještě dvakrát.

  3. Zbylým krémem opatrně potřeme hrany a dáme vychladit do lednice. Před podáváním zasypeme vrch kakaem přes sítko.

  4. Písmena jsem si vytiskl, vystříhal a před zasypáním je položil na krém. Po zasypání, je nutné opatrně odstranit, nejlépe pinzetou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy