Krkovička s uzeným a žampiony
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 6 plátků vepřové krkovice
- 1 velká cibule
- 6 větších žampionů
- 10-15 dkg debrecínského uzeného boku
- 10-15 dkg eidamu
- 150-200 g zakysané smetany
- sůl
- pepř
- kmín
- plátek másla
- olej
Postup Krkovička s uzeným a žampiony
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa nařízneme, posypeme solí a pepřem. Na oleji zprudka osmažíme z obou stran. Přendáme do pekáčku, posypeme 3/4 cibulí nakrájené na půlměsíčky, podlijeme vodou, přikryjeme alobalem a dáme péct do trouby.
Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky. Na pánvičce rozpustíme máslo, přidáme nadrobno nakrájenou zbylou cibuli, necháme zesklovatět. Poté přidáme žampiony, osolíme, opepříme, přidáme kmín a lehce podusíme. V zakysané smetaně rozmícháme nastrouhaný sýr, lehce opepříme.
Když je maso měkké, vyndáme z trouby, na každý plátek masa položíme plátky debrecínského boku, na to položíme žampionovou směs. Na žampiony rozdělíme smetanovou směs. Dáme zpět do trouby prohřát, až se sýr rozteče a smetana se trochu srazí, máme hotovo. Podáváme s bramborem.