Krkovička s česnekem a bylinkami

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

3 plátky vepřové krkovice bez kosti
sůl
pepř
4 stroužky česneku
několik lístků libečku
šalvěj
několik snítek tymiánu
1 větvička rozmarýnu
1/2 lžic worcesteru
2 pol. lžíce oleje
olej na pánev

Postup přípravy receptu

  1. Plátky krkovičky jemně naklepeme, nařízneme na okrajích, aby se na pánvi plátky masa nekroutily, osolíme je a opepříme.

  2. V hmoždíři utřeme do husté marinády oloupaný česnek, bylinky, worcester, olej a potřeme jí plátky masa, které necháme několik hodin uležet.

  3. Rozehřejeme olej na pánvi, maso na něm zprudka opečeme z obou stran. Větvičku rozmarýnu můžeme ještě vložit do pánve do oleje, aby chuť a vůně masa byla ještě intenzivnější.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!