Krkovička s česnekem a bylinkami
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 3 plátky vepřové krkovice bez kosti
- sůl
- pepř
- 4 stroužky česneku
- několik lístků libečku
- šalvěj
- několik snítek tymiánu
- 1 větvička rozmarýnu
- 1/2 lžic worcesteru
- 2 pol. lžíce oleje
- olej na pánev
Postup Krkovička s česnekem a bylinkami
Postup přípravy receptu
-
Plátky krkovičky jemně naklepeme, nařízneme na okrajích, aby se na pánvi plátky masa nekroutily, osolíme je a opepříme.
V hmoždíři utřeme do husté marinády oloupaný česnek, bylinky, worcester, olej a potřeme jí plátky masa, které necháme několik hodin uležet.
Rozehřejeme olej na pánvi, maso na něm zprudka opečeme z obou stran. Větvičku rozmarýnu můžeme ještě vložit do pánve do oleje, aby chuť a vůně masa byla ještě intenzivnější.