Citronová treska s petrželkou
Recepty, RybySuroviny
- 4 filety z čerstvé tresky (cca 1 kg)
- 1/4 lžičky mletého černého pepře
- sůl
- 1 lžíce sušené cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 1/2 lžičky mletého římského kmínu
- 1/4 hrnku petržele
- 2 citrony
- 2 lžíce přepuštěného másla
- Alobal
Postup Citronová treska s petrželkou
Postup přípravy receptu
-
Česnek prolisujeme, petrželku nasekáme a citrony nakrájíme na tenká kolečka.
Každý filet položíme na kus alobalu (velký abychom dobře filet zabalili, osolíme a opepříme.
V malém rendlíku osmahneme na olivovém oleji cibulku, česnek a kmín. Jen chvilku - aby se ingredience rozvoněly.
Směs rozdělíme na filety.
Posypeme nasekanou petrželí.
Nakonec poklademe plátky citronu
Pokapeme přepuštěným máslem
Dobře zabalíme do alobalu.
Dáme na plech do trouby vyhřáté na cca 190°C a pečeme cca 30 minut.
Rozbalíme z alobalu a servírujeme.