Kotleta na růžovém pepři a bylinkách
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 2 vepřové kotlety
- růžový pepř
- čerstvý citronový tymián
- čerstvá šalvěj
- střik bílého vína
- chuťově neutrální olej
- 500 g máslové dýně na kostičky
- 1 brambora oloupaná, nakrájená na kostky
- smetana na vaření
- sůl
Postup Kotleta na růžovém pepři a bylinkách
Postup přípravy receptu
-
Kuchyňsky upravené kotlety naložíme na alespoň půl hodiny do oleje, smíchaného s růžovým pepřem, nasekanou šalvějí a citronovým tymiánem. Dáme vařit dýni a brambory v lehce osolené vodě.
Rozehřejeme pánev s těžkým dnem, jakmile přiložením dlaně kousek nad pánví ucítíme žár, vložíme kotlety a upravíme je na obou stranách jako minutku, dle zvyklostí a kvality masa (měla jsem kotletky z přeštíka, dost vysoké, nenaklepávala jsem, cca 4 minuty po každé straně a odpočinout...). Maso odložíme na teplé místo, výpek odvaříme trochou bílého vína. Uvařenou dýni s bramborem slijeme, nahrubo rozšťoucháme s trochou smetany.
Servírujeme šťouchanou dýni s bramborem, lehce přelitou výpekem a kotletku.