Kotleta na růžovém pepři a bylinkách

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 vepřové kotlety
růžový pepř
čerstvý citronový tymián
čerstvá šalvěj
střik bílého vína
chuťově neutrální olej
500 g máslové dýně na kostičky
1 brambora oloupaná, nakrájená na kostky
smetana na vaření
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kuchyňsky upravené kotlety naložíme na alespoň půl hodiny do oleje, smíchaného s růžovým pepřem, nasekanou šalvějí a citronovým tymiánem. Dáme vařit dýni a brambory v lehce osolené vodě.

  2. Rozehřejeme pánev s těžkým dnem, jakmile přiložením dlaně kousek nad pánví ucítíme žár, vložíme kotlety a upravíme je na obou stranách jako minutku, dle zvyklostí a kvality masa (měla jsem kotletky z přeštíka, dost vysoké, nenaklepávala jsem, cca 4 minuty po každé straně a odpočinout...). Maso odložíme na teplé místo, výpek odvaříme trochou bílého vína. Uvařenou dýni s bramborem slijeme, nahrubo rozšťoucháme s trochou smetany.

  3. Servírujeme šťouchanou dýni s bramborem, lehce přelitou výpekem a kotletku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!