Turecko - anglické bulky

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

2 vejce
2 lžičky cukru
1 balíček sušeného droždí
1 kg hladké mouky
1 lžička soli
1/2 hrnku oleje
3 hrnky mléka
salám
sýr

Postup přípravy receptu

  1. Nejdrive pripravime kvasek: hrnek vlazneho mleka + 2 lzicky cukru + balicek drozdi + trocha mouky a nechat vzejit na teplem miste.

  2. Mezi tim si do velke misky pripravime dva bilky, 1/2 hrnku oleje, zbyle dva hrnky mleka a lzicku soli, poradne zamichame, pridame kvasek ktery nam zatim krasne vzesel a zasypavame moukou, dokud nevznikne testo tuhe asi jako na houskove knedliky (1 kilo).

  3. Nechame 30 az 40 minut kynout na teplem miste.

  4. Po vykynutí testa tvarujeme kulicky neboli bulky, ktere muzete podle chuti plnit.

  5. Ja je plnim salamem a syrem.

  6. Skladame je vedle sebe na plech s pecicim papirem a dukladne promazeme oleje, aby se daly hezky oddelovat podobne jako buchticky, potrete zloutkem zvrchu a dmae na 20 minut na 170 stupnu do trouby


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!