Vepřové na víně s rozmarýnovými bramborami
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 250 g Vepřová pečeně
- asi 1,5 dcl bílého vína
- sůl
- pepř
- grilovací koření
- rozmarýn
- brambory oloupané
- kousek másla
Postup Vepřové na víně s rozmarýnovými bramborami
Postup přípravy receptu
-
Maso jsem si rozdělila na 4 kousky, takové větší kostky, osolila, opepřila a posypala grilovacím kořením.
Do pekáčku jsem si nalila vodu, do ní bílé víno a maso jsem tam vložila. Na to jsem dala trochu másla a dala péct. Asi na 180 stupnu a dala jsem to teda na gril - nemusi být stačí obyčejné pečení.
Brambory oloupané jsem si nakrájela na hranolky, osolila, posypala rozmarýnem a promnula olejem.
Dala jsem je taktéž péct do trouby k masu. Brambory péct zakryté víkem do změknutí. Maso jsem pekla odekryté a cca 40 min.