Vepřové na víně s rozmarýnovými bramborami

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

250 g Vepřová pečeně
asi 1,5 dcl bílého vína
sůl
pepř
grilovací koření
rozmarýn
brambory oloupané
kousek másla

Postup přípravy receptu

  1. Maso jsem si rozdělila na 4 kousky, takové větší kostky, osolila, opepřila a posypala grilovacím kořením.

  2. Do pekáčku jsem si nalila vodu, do ní bílé víno a maso jsem tam vložila. Na to jsem dala trochu másla a dala péct. Asi na 180 stupnu a dala jsem to teda na gril - nemusi být stačí obyčejné pečení.

  3. Brambory oloupané jsem si nakrájela na hranolky, osolila, posypala rozmarýnem a promnula olejem.

  4. Dala jsem je taktéž péct do trouby k masu. Brambory péct zakryté víkem do změknutí. Maso jsem pekla odekryté a cca 40 min.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!