Kuřecí křidélka z trouby

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

10 kuřecích křidélek
2 lžičky sladké papriky
1 lžička pálivé papriky
2 lžičky sušeného česneku
1 lžička oregana
sůl
2 vejce
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Křidélka omyjeme, osušíme, osolíme a ze všech stran obalíme ve směsi koření. Obalená křidélka necháme odpočinout v lednici.

  2. Po odpočinutí kořeněná křidélka namočíme ze všech stran ve vejcích a poté ve strouhance, klademe je na plech s pečícím papírem a každé křidélko polijeme lžící oleje. Dáme do trouby vyhřáté na 190-200°C. Až začnou křidélka chytat barvu zespodu, otočíme je a dopečeme do zlatohněda a křupava. Můžeme ke konci dopéct na horkovzduch, ať je křupavější kůrčička.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!