Kuřecí křidélka z trouby
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 10 kuřecích křidélek
- 2 lžičky sladké papriky
- 1 lžička pálivé papriky
- 2 lžičky sušeného česneku
- 1 lžička oregana
- sůl
- 2 vejce
- strouhanka
Postup Kuřecí křidélka z trouby
Postup přípravy receptu
-
Křidélka omyjeme, osušíme, osolíme a ze všech stran obalíme ve směsi koření. Obalená křidélka necháme odpočinout v lednici.
Po odpočinutí kořeněná křidélka namočíme ze všech stran ve vejcích a poté ve strouhance, klademe je na plech s pečícím papírem a každé křidélko polijeme lžící oleje. Dáme do trouby vyhřáté na 190-200°C. Až začnou křidélka chytat barvu zespodu, otočíme je a dopečeme do zlatohněda a křupava. Můžeme ke konci dopéct na horkovzduch, ať je křupavější kůrčička.