Krkovička po znojemsku

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

800 g vepřové krkovice bez kosti (vcelku či plátky)
sůl
pepř
sladká paprika
olej
200 ml smetany na vaření
4 kyselé okurky
3 cibule
2 lžíce hladké mouky
0,5 l vývaru či 1 masox)
0,5 l vody

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou a na rozpáleném oleji osmahneme. Hotové plátky vyjmeme a udržujeme v teple.

  2. Do výpeku dáme osmažit kolečka cibule, jakmile zezlátnou, přidáme 2 nahrubo nastrouhané okurky, krátce podusíme, zaprášíme moukou, orestujeme a podlijeme vývarem. Pokud není vývar, podlijeme vodou a přidáme masox.

  3. Směs necháme 10 min. provařit, přidáme smetanu a 2 okurky nakrájené na kolečka a opět necháme krátce provařit. Dochutíme solí, pepřem. Podáváme s opečenými bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!