Krkovička po znojemsku
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 800 g vepřové krkovice bez kosti (vcelku či plátky)
- sůl
- pepř
- sladká paprika
- olej
- 200 ml smetany na vaření
- 4 kyselé okurky
- 3 cibule
- 2 lžíce hladké mouky
- 0,5 l vývaru či 1 masox)
- 0,5 l vody
Postup Krkovička po znojemsku
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou a na rozpáleném oleji osmahneme. Hotové plátky vyjmeme a udržujeme v teple.
Do výpeku dáme osmažit kolečka cibule, jakmile zezlátnou, přidáme 2 nahrubo nastrouhané okurky, krátce podusíme, zaprášíme moukou, orestujeme a podlijeme vývarem. Pokud není vývar, podlijeme vodou a přidáme masox.
Směs necháme 10 min. provařit, přidáme smetanu a 2 okurky nakrájené na kolečka a opět necháme krátce provařit. Dochutíme solí, pepřem. Podáváme s opečenými bramborami.