Kachní stehna naložená a pečená v marinádě
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 pěkná kachní stehna
- 100 g uzené slaniny
- 2 badyány
- 1 lžíce medu
- 1 lžička koriandru
- 1 lžička zázvoru
- 1 lžička tymiánu
- trochu pepře
- 2 stroužky česneku
- 1 menší cibule
- 1 lžíce sójové omáčky
- olivový olej
- trochu vody
- sůl
Postup Kachní stehna naložená a pečená v marinádě
Postup přípravy receptu
-
Nejdřív si uděláme marinádu z medu, protlačeného česneku, nadrobno nakrájené cibule, koriandru, tymiánu, zázvoru, sojové omáčky, pepře podle chuti, badyánů.
Zalijeme olivovým olejem a trochu vodou, všechno promícháme a vložíme do ní 2 stehna, ze kterých sekneme 4 kusy, ty nejprve před vložením osolíme.
Dáme přikryté do lednice a nejlépe přes noc marinujeme.
Druhý den v pekáči na trošce oleje a nakrájené slaniny na kostičky, pak zprudka opečeme kusy kachny po obou stranách, přendáme i s výpekem do pekáče ve kterém budeme péct (já pekla v tom samém co jsem zprudka opékala stehna na kusy), zalijeme zbylou marinádou přilijeme trochu vody.
Dáme péct přikryté na 50 minut a 200 stupňů, opět zalijeme vodou, teplotu stáhneme na 180 stupňů a dopečeme odkryté až bude kachna měkká a zredukuje se šťáva na množství, které chceme.