Kachní stehna naložená a pečená v marinádě

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 pěkná kachní stehna
100 g uzené slaniny
2 badyány
1 lžíce medu
1 lžička koriandru
1 lžička zázvoru
1 lžička tymiánu
trochu pepře
2 stroužky česneku
1 menší cibule
1 lžíce sójové omáčky
olivový olej
trochu vody
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Nejdřív si uděláme marinádu z medu, protlačeného česneku, nadrobno nakrájené cibule, koriandru, tymiánu, zázvoru, sojové omáčky, pepře podle chuti, badyánů.

  2. Zalijeme olivovým olejem a trochu vodou, všechno promícháme a vložíme do ní 2 stehna, ze kterých sekneme 4 kusy, ty nejprve před vložením osolíme.

  3. Dáme přikryté do lednice a nejlépe přes noc marinujeme.

  4. Druhý den v pekáči na trošce oleje a nakrájené slaniny na kostičky, pak zprudka opečeme kusy kachny po obou stranách, přendáme i s výpekem do pekáče ve kterém budeme péct (já pekla v tom samém co jsem zprudka opékala stehna na kusy), zalijeme zbylou marinádou přilijeme trochu vody.

  5. Dáme péct přikryté na 50 minut a 200 stupňů, opět zalijeme vodou, teplotu stáhneme na 180 stupňů a dopečeme odkryté až bude kachna měkká a zredukuje se šťáva na množství, které chceme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!