Vepřové plátky dušené v zelí, fazolkách a kořenové zelenině
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 vepřové plátky (nejlépe z plecka)
- 1/2 cibule
- 1 mrkev
- 1 petržel (menší)
- klínek celeru
- klínek hlávkového zelí
- 1/2 skleničky zelených fazolek (sterilovaných)
- 2 lžíce kečupu (domácího)
- 1 lžíce hořčice
- sůl
- pepř
- olej
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 dl vody (na zátěrku)
Postup Vepřové plátky dušené v zelí, fazolkách a kořenové zelenině
Postup přípravy receptu
-
V hrnci rozehřejeme olej, na něm necháme zesklovatět na kostičky nakrájenou cibuli, vložíme osolené a opepřené vepřové plátky masa, zprudka opečeme z obou stran.
Mrkev, petržel a celer nakrájíme na kostičky, zelí na tenké nudličky a zhruba po půl hodině dušení masa zeleninu přidáme do hrnce, dusíme, občas podlijeme vodou, ještě přidáme kečup a hořčici.
K měkkému masu na závěr přidáme zelené fazolky a celý pokrm zahustíme zátěrkou, necháme 15 minut provařit. Podle chuti dosolíme a můžeme podávat.