Uzená kuřecí stehna v zelné omáčce

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 uzená kuřecí stehna
1 velká cibule
1/2 hlávky velkého zelí
2 lžičky mleté červené papriky
1 vrchovatá lžíce rajského protlaku
2 lžíce polohrubé mouky
1 lžíce cukru
2 lžíce octa (nebo citronová šťáva)
kuřecí vývar (může být kostka)
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Uzená stehna si vykostíme a maso potrháme na kousky jako sousta, cibuli si nakrájíme nahrubo a zelí pokrájíme na čtverečky, dáme do jiného hrnce, zalijeme vodou se solí a chvíli ho povaříme, pak přecedíme.

  2. Do hrnce dáme olej, ten zahřejeme na maximum, přidáme cibuli, kterou osmažíme do růžova, přihodíme mouku, stále mícháme a uděláme světle hnědou jíšku, do hotové dáme na moment prosmahnout mletou papriku, hned zalijeme kuřecím vývarem a mícháme do zhoustnutí, pak přidáme přecezené zelí a necháme dusit, dokud není zelí měkké, jak ho máme rádi.

  3. Teprve pak přidáme natrhané maso z uzených stehen, cukr, ocet, sůl a necháme společně podusit tak 15 minut. Nakonec dochutíme, aby chutě byly vyvážené dle našich chuťových pohárků.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!