Kuře s kešu ořechy

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 prsní kuřecí řízky nebo stehenní kuřecí řízky
50 g nesolených kešu ořechů
3 lžíce ghí nebo másla
1 velká cibule
2-3 stroužky česneku
2 lžíce červené kari pasty
lžička mletého koriandru
špetka strouhaného muškátového oříšku
250 ml smetany
2-3 lžíce kokosového mléka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kešu ořechy rozložíme na plech a v troubě vyhřáté na 180 °C asi 5-10 minut necháme opékat, občas promícháme. Když se ořechy rozvoní a začnou zlátnout, vyndáme je a necháme vychladnout.

  2. Pak si trochu odložíme stranou a zbytek umeleme.

  3. Každý plátek masa rozkrájíme na čtyři nebo pět kousků.

  4. Cibuli i česnek nasekáme nadrobno.

  5. Při střední teplotě rozehřejeme ghí nebo máslo, vhodíme nasekanou cibuli a česnek a orestujeme. Asi po 3 minutách vmícháme kari pastu, koriandr a muškátový oříšek, promícháme a přihodíme připravené kousky masa. Maso ze všech stran opečeme.

  6. Pak přidáme strouhané kešu, přilijeme smetanu a kokosové mléko a na mírném ohni necháme provařit tak, aby omáčka zhoustla a kousky kuřete byly měkké. Pak podle chuti přisolíme.

  7. Nakonec přihodíme odložené celé kešu oříšky a můžeme podávat. Podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!