Kuře s kešu ořechy
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 prsní kuřecí řízky nebo stehenní kuřecí řízky
- 50 g nesolených kešu ořechů
- 3 lžíce ghí nebo másla
- 1 velká cibule
- 2-3 stroužky česneku
- 2 lžíce červené kari pasty
- lžička mletého koriandru
- špetka strouhaného muškátového oříšku
- 250 ml smetany
- 2-3 lžíce kokosového mléka
- sůl
Postup Kuře s kešu ořechy
Postup přípravy receptu
-
Kešu ořechy rozložíme na plech a v troubě vyhřáté na 180 °C asi 5-10 minut necháme opékat, občas promícháme. Když se ořechy rozvoní a začnou zlátnout, vyndáme je a necháme vychladnout.
Pak si trochu odložíme stranou a zbytek umeleme.
Každý plátek masa rozkrájíme na čtyři nebo pět kousků.
Cibuli i česnek nasekáme nadrobno.
Při střední teplotě rozehřejeme ghí nebo máslo, vhodíme nasekanou cibuli a česnek a orestujeme. Asi po 3 minutách vmícháme kari pastu, koriandr a muškátový oříšek, promícháme a přihodíme připravené kousky masa. Maso ze všech stran opečeme.
Pak přidáme strouhané kešu, přilijeme smetanu a kokosové mléko a na mírném ohni necháme provařit tak, aby omáčka zhoustla a kousky kuřete byly měkké. Pak podle chuti přisolíme.
Nakonec přihodíme odložené celé kešu oříšky a můžeme podávat. Podáváme s rýží.